Vuurwerkverbod gedurende de jaarwisseling

door | 01-01-22 | Strafrecht

Vuurwerkverbod gedurende de jaarwisseling

Ook dit jaar mag er in Rotterdam geen vuurwerk worden verkocht en afgestoken door consumenten. Daarbij mag u op straat geen vuurwerk bij u hebben of vervoeren. Het verbod is niet van toepassing op fop- en schertsvuurwerk uit categorie F1, zoals trektouwtjes en sterretjes.

Als u zich niet aan het verbod houdt, dan kunt u een boete krijgen van minimaal € 100,00. Voor het afsteken van vuurwerk bedraagt de boete € 250,00. Als u de regels vaker overtreedt, wordt de straf zwaarder. Indien u vuurwerk verkoopt, dan kunnen de straffen behoorlijk hoger uitvallen.

Indien u een boete krijgt voor het bij u hebben, het vervoeren, afsteken of verkopen van vuurwerk dan krijgt u naast een boete ook een aantekening in uw strafblad. Met deze aantekening loopt u het risico dat u geen VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) meer kunt krijgen.
Wilt u meer weten over dit onderwerp of hebt u te maken gehad met een vuurwerk gerelateerde boete en bent u het daar niet mee eens? Neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier of bel naar 010-4295377.

Carlo Welten

Strafrecht, huurrecht, jeugdrecht en schuldsaneringen

Een echte Brabander maar als het om zijn werk gaat is hij verknocht aan Rotterdam. Hij is een gepassioneerd strafrechtadvocaat maar doet ook jeugd-, huurrecht- en schuldsaneringszaken. Carlo is lid van de NVSA.

Pejman Bahreman

Pejman Bahreman

Strafrecht, bestuursrecht, consumentenrecht en onrechtmatige daad

Pejman is een enthousiaste en gedreven advocaat die zich inleeft en stevig inzet voor de belangen van de cliënt. Hij krijgt energie van het aanpakken van complexe zaken en die te vertalen naar heldere feiten. Mede door zijn ervaring en tomeloze inzet is hij goed in staat de belangen van cliënten te analyseren en te verdedigen. Pejman behandelt zaken op het gebied van strafrecht en bestuursrecht.